regnskoven

Pas på med at være fordømmende angående dit arbejde med regnskoven

Pas på med at være fordømmende angående dit arbejde med regnskoven

De færreste mennesker kan lide at blive prædiket for, medmindre de er taget i kirke.

Det kan være alt fra, at en politiker forsøger at påtvinge en en holdning, man egentlig ikke bryder sig om, eller forsøger at manipulere en til at stemme på dem.

Eller den mere populære situation, hvor en dyreaktivitet af en veganer forsøger at overbevise en om, at fremtiden altså er vegansk – uanset hvad man ellers mener, synes og tror på.

En af de ælde kæpheste i denne forbindelse er, når folk, der arbejder aktivt med at redde regnskoven stopper en på gaden i bedste facer-stil og nærmest skriger til en: Red regnskoven!

Man ved jo inderst inde godt, at det er det rigtige at gøre, men man har så meget andet at se til i hverdagen, og måske er man inde i en periode, hvor man har mange andre ting, tættere på en, at tage sig af, så man altså ikke lige har tid til at tænke på noget på den anden side af jorden.

Men for aktivisterne er det måske deres mærkesag, for de har set problemet med deres egne øjne og er overbeviste om, at hvis alle andre mennesker kunne opleve problemet på egen hånd, så ville de give sig i kast med at hjælpe for alt i verden.

Derfor har de lavet pampletter med skrækscenarier og uhyggelige videoer på nettet om problemet med regnskoven. Alt dette er gjort i den gode sags tjeneste.

Her det dog vigtigt at huske som aktivist, at selvom man bestemt har hjertet på rette sted, så kan man skræmme folk væk ved at være for påtrængende, fordi man forsøger at mose en holdning ned over hovedet på andre.

Brug din sunde fornuft og gode argumenter til at snakke med andre i øjenhøjde, er modtageren også meget mere modtage for at lytte til dig.