tandlæge

Hvorfor skal jeg gå til tandlæge?

Hvorfor skal jeg gå til tandlæge?

Et tandlæge besøg en gang – allerhelst to gange – om året behøver ikke at koste en bondegård eller tage mange timer. Samtidig kan årlig kontrol og tandrensning hurtigt vise sig at være en god investering af såvel tid som penge.

Med jævnlige tandlæge besøg kan du nemlig forebygge de værste sygdomme i tænder og tandkød, som for eksempel tandbylder, rodspids betændelse, parodontose, karies og meget andet, som kan koste dig dine tænder. Og når først du mister en tand i dit blivende tandsæt, vokser den ikke ud igen – så det kan godt betale sig at passe på dine velfungerende tænder.

Hvad sker der under et tandlæge besøg?

Når du booker tid til et tandeftersyn med en medfølgende rensning af tænder og tandkøds lommer, vil din nye tandlæge sandsynligvis begynde med at tage nogle røntgenbilleder. Disse billeder kan afsløre, om der skulle være karies eller abscesser hvor man ikke umiddelbar kan se det, nemlig i mellemrummene mellemtænderne eller i gummerne. Samtidig vil tandlægen kunne se, om der skulle ligge et sæt visdomstænder og lure, som ville kunne komme til at skabe problemer på sigt.

Dernæst vil tandlægen eller tandplejeren foretage en afrensning af tændernes overflade ved hjælpe af såvel ultralyd som ved anvendelse af en roterende gummidut påført et mildt slibende middel. Dine tænder bliver skinnende blanke i emaljen – og derved bliver det sværere for nye belægninger at danne sig.

De små ”lommer” i tandkødet rundt om tænderne renses ligeledes for madrester, som danner grobund for bakterier, og så vil tandlægen tage dine tænder og gummer i grundigt øjesyn for at afdække om der skulle være ansatser til eksempelvis parodontose eller karies. I så tilfælde vil tandlægen iværksætte en behandlingsplan med det formål at bremse udviklingen, så du kan bevare dit flotte smil intakt.

Bestil tid hos din tandlæge i Storvolde på tandlaegerne-klarup.dk