artikel

Fyn er mere end fin

Fyn er mere end fin

Mød de perfekte rammer midt i landet

Midt i Danmark finder du en mindre ø, som har alle de rammer, der skal til for at skabe det gode liv. For Fyn er mere fin. Her finder du nemlig alt inden for kultur, natur og god dansk kaffebordshygge. Øen er det perfekte sted i Danmark at bosætte sig. Du kommer til at bo lige midt i landet, hvor der sådan nogenlunde er lige langt til enten København eller Aarhus. Og uanset hvor på øen du bevæger dig hen, så er der aldrig langt til den nærmeste bager, som helt sikkert vil sælge dig et stykke velsmagende brunsviger. Denne lækre kage er det gode symbol på den hygge og varme, du bliver budt velkommen af, når du ankommer til Fyn.

En søndag på stadion, i naturen eller hos digteren

Er du til storbyen, så byder Odense dig velkommen i HC Andersens fødeby. Her i Danmarks tredjestørste by får du lov at opleve storbyfornemmelsen til langt billigere penge end mange andre steder i landet. Samtidig har byen noget for dig som ønsker at tilbringe din søndag på enten byens stadion i Bolbro, i smukke naturomgivelser ved Skovsøen fire kilometer udenfor centrum eller måske bare ønsker en afslappende shoppingtur i Rosengårdscentret, der er et af landets største shoppingcentre. Men Odense byder også på mange kulturelle oplevelser. HC Andersens fødehjem står som kronen på værker over de mest interessante museer herhjemme. Og hvad er bedre end at slutte museumsbesøget af med at spadsere rundt i det gamle kvarter, hvor Danmarks største digter legede som barn i begyndelsen af 1800 tallet.

Flotte bakker eller skøn landsbyidyl

Fyn er dog meget mere end storbyen Odense. Rundt om på øen finder du en række idylliske landsbyer, hvor der aldrig er langt til den nærmeste natur. På Sydfyn finder du for eksempel Svendborg og Faaborg, hvorfra der ikke er langt til Svanninge Bakker, der er det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn. Området, der også kaldes De fynske Alper, byder for eksempel på et 18 meter højt tårn, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over bakkerne i området. Men også byer som Bogense og Kerteminde på Nordfyn er bestemt et besøg værd. Begge steder byder på hyggelig landsby idyl, og en lystbådehavn, hvor der altid er liv og godt humør.

Få meget mere inspiration til dit næste besøg på Fyn:

https://www.peak.dk/droemmen-skal-findes-paa-fyn/