pensionlindely.dk

Bliv inspireret til dit næste køb. Bliv opdateret fra forskellige firmaer

Home - byggeri - Formentlig en idé med indførsel af tidsregistrering ved byggeri arbejde

Formentlig en idé med indførsel af tidsregistrering ved byggeri arbejde

Posted on august 28, 2019 in byggeri

Det er ikke alle, der er lige vilde med tidsregistrering, og du vil nok møde vidt forskellige holdninger til den slags, om du spørger følgende sted eller et helt andet: http://www.hmu.dk/index.html

For mange mennesker forbinder det nemlig med bureaukrati, overvågning af medarbejderne og unødig belastning af dem for at se på, hvem der laver mest og mindst – og alt dette skal der jo bruges tid på i arbejdstiden, hvor man skal lave selv registreringen, udtrække tal og lave statistikker for det.

Men tillad os at forklare dig, hvorfor det faktisk kan være en fordel for dig som bygherrer eller lignende at lave periodevise tidsregistrering eller fokusere på nogle bestemte områder at måle.

Det er nemlig rigtigt, man behøver jo ikke registrere alt bare for at registrere, men det kan være et forsøg på at finde ud af, hvad tiden reelt bliver brugt på på et givent område – uden man vil være “efter” nogle bestemte medarbejdere.

Egentlig er det mest det med, at man så tit taler om teori og praksis, hvor man så gerne vil måle på det praktiske, om det passer sammen med teorien.

For budgettet kan være let nok at aflæse. Det er bare at kigge på indkøb, udgifter og se på, om det stemmer med det kalkulerede eller ej.

Men ved at se på, om man rent faktisk får nået de mål, man satte sig for, så kan man se på en dato og se, om målet er nået, men når man så gerne vil finde ud af, hvorfor man nåede eller ikke nåede målet, så kan tidsregistreringen være løsningen.

Her kan man så se, om medarbejderne benyttede tiden med de metoder og arbejdsudstyr, som man havde beskrevet, eller om de brugte en anden arbejdsmetode.

Dette er som sagt ikke for at rette medarbejderne ind, for de kan jo have fundet en smartere metode at gøre tingene på, eller også vil man netop høre, hvorfor der ikke er blevet gjort, som man ønskede – måske lå ansvaret faktisk hos ledelsen!