E cigaret

E cigaret uden tobak

E cigaret uden tobak

Hvis du bare ved en lille smule om brugen af en E cigaret, så ved du selvfølgelig godt, at der ingen tobak er i den. Det er jo hele pointen med at dampe på en e-cigaret, at man undgår det skadelige tobak.

Men i vores overskrift gemmer der sig også et vanespørgsmål, for har du nogensinde gået og undret sig over, hvorvidt dampere på e-cigaretter alle sammen er mennesker, der tidligere har røget tobak, som nu gerne vil trappe ned eller helt stoppe; eller om det er mennesker, der har kastet sig over at dampe med e-væske uden at have røget tobak før?

Ofte hører man jo de gode salgsargumenter for e-cigaretter, at de er markant mere skånsomme for helbredet, end tobak er det, selvom man stadig kan finde en masse misinformationer, der påstår det modsatte, og som konstant bliver debatteret i medier og i fora.

Isoleret set er det at dampe også en afslappende, terapeutisk og afstressende aktivitet, som nogle rygere måske oplever med deres tobak. Men siden dampning er så uskadeligt, så var det måske en idé for mennesker, der aldrig har hørt tobak, at de prøver at dampe på en e-cigaret?

Soleklart er langt de første af dem, der opdagede miraklerne ved e-cigaretter, nogle personer, som gerne ville stoppe med at ryge tobak, men som ønskede et alternativ, der gav fornemmelsen af at ryge, men uden at skulle aktivere sig med noget, der var alenlangt fra det at ryge, såsom at rende rundt med plastre eller tygge tyggegummier.

Men som udviklingen har stået på, findes der nu så mange smage i blandt andet e-væsker, at selv rygere eller andre, der ikke har røget før, som står tæt på en person, der damper, bliver imponeret over den smukke aroma fra e-væsken, hvorfor de måske selv får lyst til at prøve.

Derfor skal det ikke udelukkes, at der findes brugere af e-cigaretter, der aldrig har røget tobak før og som nok også ville væmmes ved det, hvis de pludselig skulle overgå til dette.