Minnesotakur

Den bedste alkoholafvænning med en Minnesotakur

Den bedste alkoholafvænning med en Minnesotakur

Er du alkoholiker, og ønsker du at kvitte dit misbrug for altid? Så bør du prøve at give den kendte Minnesotakur en chance.

Hvad er Minnesotakuren?

Minnesotakuren er en metode til behandling af misbrug og afhængighed, som i årtier er blevet anvendt over hele verden – med fantastiske resultater. Behandlings programmet hedder Minnesotakuren fordi det stammer fra staten Minnesota i USA.

Minnesotakuren blev til i sin nuværende form, da et psykiatrisk hospital optog den metode, som blev benyttet af AA (Alcoholics Anonymous, Anonyme Alkoholikere), og operationaliserede den til en evidens baseret behandlings metode.

Minnesotakurens mest fundamentale principper er baseret på det såkaldte 12 trins program, som er en vigtig del af AA’s modus operandi. Disse tolv trin er baseret på forhenværende alkoholikeres erfaringer med at komme ud af misbrug og alkoholisme – og tanken bag denne metode er, at følger du disse tolv trin, er der en rigtig god sandsynlighed for helbredelse.

Blandt de største og mest betydningsfulde forcer ved Minnesotakuren er, at de behandlere, som hjælper patienterne igennem forløbet, selv er tørlagte alkoholikere. På en misbrugscenter vil gruppeterapi være en del af behandlingen. Grupperne ledes af en behandler eller en misbrugskonsulent, som som er ædru alkoholiker eller tidligere misbruger af andre substanser, og som selv har gennemgået forløbet. På den måde er den misbrugsramte altid sikker på, at der er en person til stede, som kan relatere til hans eller hendes personlige kriser og kvaler i selve behandlings processen.

Målet med en behandling, som tager udgangspunkt i den velrenommerede Minnesotakur, er selvfølgelig, at du kvitter den afhængigheds skabende substans, hvad end det drejer sig om alkohol, medicin eller andre stoffer. Men lige så vigtigt er det, at du får de rette redskaber til at bygge en fornuftig tilværelse op efter endt forløb – en tilværelse uden misbrug.

Du kan læse mere om Minnesotakuren på behandlingscentersoebypark.dk